Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Warsztaty kulinarne uczniów szkoły społecznej

Alicja Kucharska
Pierwszy dzień wiosny uczniowie Społecznej Szkoły Podstawowej spędzili w pracowni kulinarno- artystycznej EnceRęce w Zielonej Górze.

Podczas warsztatów kulinarnych poznawali tajniki przyrządzania potraw związanych z Wielkanocą. Uczniowie pod okiem specjalisty mogli poczuć się jak prawdziwi kucharze- każdy otrzymał fartuch i pracował w profesjonalnej kuchni, bogato wyposażonej w niezwykłe składniki i urządzenia.

Mali kucharze przyrządzali dania nie tylko wielkanocne, ale i iście wiosenne. W efekcie powstały: zajączki cynamonowe, krem bazyliowy, którym wypełniono czekoladowe koszyczki, czekoladowe ciastka, zielone babeczki szpinakowe, jajeczka daktylowe.

Po skończonej pracy każdy uczestnik warsztatów kosztował przyrządzonych przez siebie rarytasów. Było to bardzo ciekawe przeżycie, ponieważ połączenie składników dla niektórych osób było zaskakujące. To był bardzo ciekawy i pracowity dzień. Mamy nadzieję, że nasi uczniowie swoje nowe kulinarne doświadczenia wykorzystają w domowych przygotowaniach do świąt.

Więcej informacji ze Świebodzina i okolic znajdziecie na stronie www.dzienzadniem.pl

Zajrzyj też na Facebooka Dzień za Dniem

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na swiebodzin.naszemiasto.pl Nasze Miasto