Podczas warsztatów kulinarnych poznawali tajniki przyrządzania potraw związanych z Wielkanocą. Uczniowie pod okiem specjalisty mogli poczuć się jak prawdziwi kucharze- każdy otrzymał fartuch i pracował w profesjonalnej kuchni, bogato wyposażonej w niezwykłe składniki i urządzenia.
Mali kucharze przyrządzali dania nie tylko wielkanocne, ale i iście wiosenne. W efekcie powstały: zajączki cynamonowe, krem bazyliowy, którym wypełniono czekoladowe koszyczki, czekoladowe ciastka, zielone babeczki szpinakowe, jajeczka daktylowe.
Po skończonej pracy każdy uczestnik warsztatów kosztował przyrządzonych przez siebie rarytasów. Było to bardzo ciekawe przeżycie, ponieważ połączenie składników dla niektórych osób było zaskakujące. To był bardzo ciekawy i pracowity dzień. Mamy nadzieję, że nasi uczniowie swoje nowe kulinarne doświadczenia wykorzystają w domowych przygotowaniach do świąt.
Więcej informacji ze Świebodzina i okolic znajdziecie na stronie www.dzienzadniem.pl
Zajrzyj też na Facebooka Dzień za Dniem
9 ulubionych miejsc kleszczy w ciele
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?