4 z 5
Poprzednie
Następne
4 przepisy na najsłynniejsze kanapki świata. Z łatwością przyrządzisz w domu
Panini – włoska symfonia smaków
Składniki: 2 kawałki chleba panini sałata lodowa 4 plasterki szynki z indyka marki Konspol 4 plasterki żółtego sera 1 pomidor 50 g suszonych pomidorów garść suszonej bazylii 100 g czarnych oliwek Przygotowanie: Oliwę wlewamy do miski, dodajemy suszone pomidory, bazylię i miksujemy do momentu powstania gęstej pasty. Chleb przekrajamy wzdłuż na pół. Obie części smarujemy powstałą pastą. Pomidora, oliwki kroimy w plasterki. Na kromki kładziemy listki sałaty, plastry sera, Szynki z indyka marki Konspol, pomidora oraz oliwki i przykrywamy drugą kromką. Przygotowane panini wkładamy do opiekacza i trzymamy tam, dopóki ser nie stopnieje. Zobacz też: Panini z łososiem a’la gravlax