Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów

Czereśnie w porzeczkowej galaretce

[email protected]
sxc.hu
Potrzebne: czereśnie, czerwone porzeczki, cukier, miód

Składniki:
- 1 kg czereśni
- 500 g czerwonych porzeczek
- szklanka cukru
- 1/2 szklanki miodu
- 3–4 łyżki przegotowanej wody
- po szczypcie cynamonu i mielonych goździków

Przygotowanie:
Porzeczki miksujemy, przecieramy przez sito. Zagotowujemy wodę z cukrem, mielonym cynamonem i goździkami, dodajemy sok z porzeczek i miód.

Doprowadzamy do wrzenia. Umyte czereśnie drylujemy, wrzucamy na wrzący syrop i ponownie doprowadzamy do wrzenia.

Rozkładamy do małych, wyparzonych słoiczków, zamykamy, pasteryzujemy 5–7 minut.

Zobacz inne przepisy na konfitury

emisja bez ograniczeń wiekowych
Wideo

Jak postępować, aby chronić się przed bólami pleców

Dołącz do nas na Facebooku!

Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!

Polub nas na Facebooku!

Kontakt z redakcją

Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?

Napisz do nas!

Polecane oferty

Materiały promocyjne partnera
Wróć na slaskie.naszemiasto.pl Nasze Miasto