Szefowa sanepidu Arleta Miśkiewicz podkreśla, że inicjatywa, by dzieci zapoznać z zasadami zdrowego żywienia oraz tym, co powinno się znaleźć na drugie śniadaniu, to pomysł Szkoły Podstawowej nr 6. - Od wielu lat współpracujemy z tą szkołą, przekazujemy uczniom nasze spostrzeżenia. A wszystko, by dzieci o zdrowym żywieniu wiedziały jak najwięcej - podkreśla nasza rozmówczyni. Wykładu o tym, że dzieci i młodzież powinna spożywać regularnie pięć posiłków w ciągu dnia, w tym pięć porcji warzyw i owoców z uwagą wysłuchało około 180 uczniów. Ale na tym nie poprzestano. Dzieci mogły skorzystać ze stoiska zdrowej żywności, zaopatrzonej w surówki, w tym takie z marchewką, która była prezentowana w różnych postaciach w ramach szkolnych obchodów ,,Dnia Marchewki’’.
Precz z Zielonym Ładem! - protest rolników w Warszawie
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?