MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
6 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny...
fot. monicore/Pixabay

Jakie warzywa jeść jesienią i zimą? Nie wszystkie są w tym czasie tak samo zdrowe. Nie zapominaj o mrożonkach i kiszonkach

Cebula i czosnek nie tylko na odporność

Czosnek i cebula to warzywa, które zdecydowanie powinny pojawić się w naszym jesienno-zimowym menu. To naturalne antybiotyki, po które warto sięgać nie tylko podczas choroby, ale po to, aby się przed nią uchronić. Czosnek dzięki zawartości aromatycznych związków siarki działa przeciwdrobnoustrojowo, jednocześnie wspomaga mikroflorę jelitową podnosząc naszą odporność. Wpływa także pozytywnie na układ krążenia. Z kolei cebula polecana jest jako pomoc przy obniżonej odporności, rozrzedzaniu wydzieliny zalegającej w oskrzelach oraz obniżaniu złego cholesterolu.

Zobacz również

Zaczęły się wakacyjne wyjazdy w Tatry. Na zakopiance sznur aut w stronę Zakopanego

Zaczęły się wakacyjne wyjazdy w Tatry. Na zakopiance sznur aut w stronę Zakopanego

Groźny wypadek pod Poznaniem. 7 osób trafiło do szpitala

NOWE
Groźny wypadek pod Poznaniem. 7 osób trafiło do szpitala

Polecamy

Wszystkie atrakcje Dolnego Śląska w jednym miejscu. Wystarczy spakować plecak!

Wszystkie atrakcje Dolnego Śląska w jednym miejscu. Wystarczy spakować plecak!

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Nagradzanie za wyniki to klucz do sukcesu czy porażki?

Kiedy nauczyciele zaczynają urlop? To wcale nie dzień zakończenia roku szkolnego

Kiedy nauczyciele zaczynają urlop? To wcale nie dzień zakończenia roku szkolnego