Tegoroczny świebodziński Finał Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy z pewnością będzie pełen dobra (jak zawsze), ale i pysznych smaków! A wszystko to, o czym wcześniej informowaliśmy, za sprawą lubuskich kucharzy i szefów kuchni z kilku restauracji w całym województwie. Jednym z inicjatorów akcji jest szef kuchni Tomasz Proc, który do współpracy zaprosił znane postaci z lubuskiej gastronomii. Podpatrywaliśmy je dzisiaj w pomieszczeniach kuchennych warsztatów szkolnych Powiatowego Zespołu Szkół w Świebodzinie podczas wspólnego przygotowywania smacznego finału WOŚP. Kucharze przygotowywali 400 litrów pysznej rozgrzewającej zupy i wiele innych interesujących potraw, na przykład szarpaną wieprzowinę z piklami z ketchupem z buraka, frytki oraz pyszne przekąski (z serów Pecorino i Mimmolette, marynowanego ogórka, majonezu z pieczonym czosnkiem czy majonezu z mango i chilli). Smacznego!
Więcej wiadomości w tygodniku papierowym „Dzień za Dniem” lub na www.prasa24.pl. Aktualny numer w każdą środę. Zajrzyj też na Facebooka https://www.facebook.com/dzienzadniem/;Dzień za Dniem
Wideo
Wybory samorządowe 2024 - II tura
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!