Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości...
fot. Jill Wellington/pixabay.com

Najzdrowsze i najsmaczniejsze jajka. Które są lepsze – sadzone czy jajecznica? Przyrządź je w ten sposób, aby wydobyć z nich cenne wartości

Miejsce 4. Jajka sadzone

Jajka smażone są w krótkim czasie na niewielkiej ilości tłuszczu, dzięki temu nie tracą wartości odżywczych. Mogą jednak stać się ciężkostrawne jeśli wchłoną za dużą ilość tłuszczu, dlatego najlepiej smażyć je na łyżeczce oleju roślinnego np. rzepakowego czy słonecznikowego. Jajka sadzone należy rozbijać na dobrze nagrzaną patelnię i olej, a po usmażeniu od razu zdjąć z patelni, aby wchłonęły jak najmniej tłuszczu.

Zobacz również

Miała ponad 2 promile, jechała autem na samych felgach. 46-latka wpadła w Bolesławcu

Miała ponad 2 promile, jechała autem na samych felgach. 46-latka wpadła w Bolesławcu

Matura - odpowiedzi. Arkusze i rozwiązania z polskiego, matematyki i angielskiego

Matura - odpowiedzi. Arkusze i rozwiązania z polskiego, matematyki i angielskiego

Polecamy

W szkołach rozpoczęły się zajęcia w ramach programu „Edukacja z wojskiem”

W szkołach rozpoczęły się zajęcia w ramach programu „Edukacja z wojskiem”

Skalne Miasto robi furorę: cud natury ukryty przy polskiej granicy

Skalne Miasto robi furorę: cud natury ukryty przy polskiej granicy

Najciekawsze promocje lalek Barbie. Którą wybrać?

Najciekawsze promocje lalek Barbie. Którą wybrać?