Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok...
fot. simpson33/123rf

Korzyści z odstawienia cukru jest naprawdę wiele. Sprawdź, co się stanie, gdy zrezygnujesz ze słodkości. Zyskają zęby, skóra i sylwetka

Wyrównanie poziomu cukru we krwi

Jedzenie produktów bogatych w cukier powoduje gwałtowny skok poziomu glukozy we krwi, a następnie jej równie gwałtowny spadek. Takie skoki insuliny mogą prowadzić do zachorowania na cukrzycę typu 2 i do rozwoju insulinooporności.

Ustabilizowanie poziomu cukru i insuliny we krwi u osób zdrowych jest zauważalne już w krótkim czasie od ograniczenia spożywania sacharozy.

Zobacz również

Święty Florian odzyskała dawny blask! Wkrótce na ścianie za figurą powstanie... mural

NOWE
Święty Florian odzyskała dawny blask! Wkrótce na ścianie za figurą powstanie... mural

Rozpoczęcie sezonu żeglarskiego w Szczecinku w najbliższą sobotę, 27 kwietnia

Rozpoczęcie sezonu żeglarskiego w Szczecinku w najbliższą sobotę, 27 kwietnia

Polecamy

Alergie i nowotwory mogą być ich objawem. PNO trudno rozpoznać

Alergie i nowotwory mogą być ich objawem. PNO trudno rozpoznać

Nie wiesz, kiedy brać witaminę D? Eksperci wskazują na tę porę dnia

Nie wiesz, kiedy brać witaminę D? Eksperci wskazują na tę porę dnia

WHO alarmuje: ptasia grypa wykryta w mleku! Czy zagraża człowiekowi?

WHO alarmuje: ptasia grypa wykryta w mleku! Czy zagraża człowiekowi?