MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
7 z 13
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
1. Przygotuj warzywa: podsmaż na 3 łyżkach oliwy cebulę i...
fot. gkrphoto/123RF

Ryba na Wigilię w zdrowym i nietuzinkowym wydaniu. Te przepisy zaskoczą wszystkich i sprawią, że będziesz przyrządzać je co roku na Święta

Dorsz na parze po grecku

1. Przygotuj warzywa: podsmaż na 3 łyżkach oliwy cebulę i białą część pora, dodaj starte na tarce 4 marchewki, 2 pietruszki i kawałek selera, dodaj ziele angielskie i liść laurowy, 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki, 2 łyżki koncentratu pomidorowego, świeżo mielony pieprz i sól, dolej nieco bulionu lub wody i uduś do miękkości.
2. Przygotuj rybę: umyte i osuszone kawałki dorsza podsmaż na łyżce oliwy po minucie na stronę, po czym przełóż do naczynia żaroodpornego, oprósz solą lub skrop sosem sojowym, podlej bulionem warzywnym, dołóż po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu, zamknij naczynie i piecz rybę w 180ºC przez ok. 15 min.

Zobacz również

Wyjątkowe chwile dla młodych strażaków. W Nowym Dworze Gdańskim emocji nie brakowało!

Wyjątkowe chwile dla młodych strażaków. W Nowym Dworze Gdańskim emocji nie brakowało!

Bartosz Zmarzlik - Nowy lider klasyfikacji wszech czasów w Grand Prix

Bartosz Zmarzlik - Nowy lider klasyfikacji wszech czasów w Grand Prix

Polecamy

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Ała, parzy! Dlaczego kobiety lubią gorętsze prysznice niż mężczyźni?

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Co nowego w PlayStation Plus Extra i Premium? Jest z czego wybierać!

Co wiesz o samochodach z PRL-u? Rozwiąż quiz

Co wiesz o samochodach z PRL-u? Rozwiąż quiz