Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
4 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Aby obniżyć koszt produkcji niektórych wędlin dodaje się...
fot. Zdjęcie ilustracyjne/Obraz _Alicja_ z Pixabay

Tańsze zamienniki w wędlinach. Sprawdź za co płacisz i co jesz! Nie kupuj "oczami"

Aby obniżyć koszt produkcji niektórych wędlin dodaje się substancji, które wiążą wodę i zwiększając objętość wędliny. Szczególnie w dużych zakładach mięsnych stosuje się m.in. emulgatory. Polska Federacja Producentów Żywności Związku Pracodawców wyjaśnia, że "„emulgatory” to substancje umożliwiające utworzenie lub utrzymanie jednorodnej mieszaniny dwóch lub większej liczby niemieszających się faz, takich jak olej i woda w środkach spożywczych.

Zobacz również

Pijana kobieta przyjechała pod szkołę odebrać dziecko. Miała 1,5 promila

Pijana kobieta przyjechała pod szkołę odebrać dziecko. Miała 1,5 promila

Ukraińskie drony zaatakowały rosyjski magazyn paliwa

NOWE
Ukraińskie drony zaatakowały rosyjski magazyn paliwa

Polecamy

Przegląd marca w Zielonej Górze, Przegląd prasy z Zielonej Górze w marcu

Przegląd marca w Zielonej Górze, Przegląd prasy z Zielonej Górze w marcu

Przegląd tygodnia od 23.02 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (23.02-29.02.2020)

Przegląd tygodnia od 23.02 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (23.02-29.02.2020)

Przegląd tygodnia od 16.02 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze,  (16.02-22.02.2020)

Przegląd tygodnia od 16.02 w Zielonej GórzeTygodniowy przegląd prasy w Zielonej Górze, (16.02-22.02.2020)