Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 14
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie....
fot. istockphoto.com

Te produkty możesz zamrozić! Jeśli robisz zakupy na zapas, zamiast wyrzucać jedzenie, włóż je do zamrażarki

SUROWE MIĘSO I WĘDLINY

Mięso można mrozić, ale trzeba to robić od razu po zakupie. W końcu chodzi o to, by mrozić je jak najświeższe, a nie jak najstarsze! Najlepiej mrozić mięso surowe, a wędliny – w plasterkach. Robisz schabowe i chcesz zostawić trochę na następny raz? Zamroź je bez panierki. Mięso możesz trzymać w zamrażalniku kilka miesięcy (drób – 3, wieprzowina – 6, wołowina – 8).

Zobacz również

Jan Kamiński z olimpijską kwalifikacją w WKKW

Jan Kamiński z olimpijską kwalifikacją w WKKW

Przegrał wyścig o urząd burmistrza Jasła. Radnym też nie będzie - bo nie chce

NOWE
Przegrał wyścig o urząd burmistrza Jasła. Radnym też nie będzie - bo nie chce

Polecamy

Wypadek w Rychwałdzie. Ciągnik przygniótł mężczyznę

Wypadek w Rychwałdzie. Ciągnik przygniótł mężczyznę

W Gorzowie przybędzie kolejna ścieżka rowerowa. Zbudują ją na Zakanalu

W Gorzowie przybędzie kolejna ścieżka rowerowa. Zbudują ją na Zakanalu

Zmiana pogody w majówkę. Małe tornado w małopolskiej wsi. Jest nagranie

Zmiana pogody w majówkę. Małe tornado w małopolskiej wsi. Jest nagranie