Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na...
fot. Maksim Shebeko/123RF

Zestaw do grilla, który pokochasz. Poznaj te akcesoria do grillowania – z nimi przygotujesz smaczniejsze i zdrowsze dania z rusztu

Metalowe tacki

Niektórych produktów nie należy kłaść bezpośrednio na ruszcie, ponieważ grozi to kapaniem tłuszczu lub marynaty na węgle czy wpadaniem w nie kawałków jedzenia. W efekcie powstają opary rakotwórczych związków, które przenikają do żywności. Tłuste mięsa, produkty marynowane i drobne warto piec na tacce, najlepiej stalowej. Ta aluminiowa nie jest polecana zwłaszcza do składników kwaśnych (w marynacie z octem lub sokiem z cytryny, owoców), ponieważ w takim środowisku niepożądane jony glinu szybciej przenikają do jedzenia.

Zobacz również

PLUS
Fryzjerki uczyły się fachu we Włoszech [GALERIA]

Szybkie biegi sądeczan

Polecamy

Tych prezentów nie chcemy wręczać na Komunię Świętą 2024

Tych prezentów nie chcemy wręczać na Komunię Świętą 2024

Dlaczego kupa brzydko pachnie? Poznaj możliwe powody śmierdzącego kału

Dlaczego kupa brzydko pachnie? Poznaj możliwe powody śmierdzącego kału

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny

To domowe urządzenie truje bardziej niż spaliny! Narażasz zdrowie całej rodziny