MKTG NaM - pasek na kartach artykułów
5 z 12
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest...
fot. dolgachov/123RF

Grill nie dla wszystkich. Dowiedz się, kto powinien zachować ostrożność i unikać jedzenia grillowanych potraw

Czy cukrzyk może jeść mięso grillowane?

Grillowanie i pieczenie mięsa w wysokich temperaturach jest związane ze zwiększonym ryzykiem cukrzycy typu 2 (T2D) – tak wynika z badania opublikowanego online w Diabetes Care. Dodatkowo grillowane mięsa często są marynowane, przez co możemy zupełnie nieświadomie spożywać duże ilości cukru.

Zobacz również

W czasie wakacji w Gorzowie dzieci się nie zanudzą. Mogą iść z rodzicami na trening

W czasie wakacji w Gorzowie dzieci się nie zanudzą. Mogą iść z rodzicami na trening

Ogólnopolski sukces plastyczny mieszkanek Malborka. Zdobyły indeksy

Ogólnopolski sukces plastyczny mieszkanek Malborka. Zdobyły indeksy

Polecamy

Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

HIT DNIA
Czy kebab jest zdrowy? Dietetyk wyjaśnia

Zaczyna się EURO 2024. Możliwe utrudnienia na granicy?

Zaczyna się EURO 2024. Możliwe utrudnienia na granicy?

Czytelnicy pytają o zmianę lekarza rodzinnego. Można to zrobić dwa razy w roku

Czytelnicy pytają o zmianę lekarza rodzinnego. Można to zrobić dwa razy w roku