Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
2 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KGW "Studzionka nad Wartą" w Studzionce...
fot. Anna Moyseowicz

Przepis z Muzeum Regionalnego w Świebodzinie wygrał "Bitwę Regionów"! Takie racuchy robiono 100 lat temu

KGW "Studzionka nad Wartą" w Studzionce

Sum z Warty w sosie śmietanowo-koperkowym z zapiekanymi warzywami

Suma należy przyprawić pieprzem, solą, zalać słodką śmietaną i dusić w piekarniku przez około 20 minut w 180 stopniach Celsjusza.

Sos koperkowo-śmietankowy był podany na zimno. Śmietankę słodką 12 procent, cebulę biała, łyżeczkę cukru, dwie łyżki majonezu oraz świeży koper należy zblendować.

Pieczone warzywa, czyli buraka, cukinię, cebulę, marchew, ziemniaka, paprykę zieloną, żółtą i czerwoną należy polac oliwą z oliwek, posypać oregano, bazylią, doprawić solą i piec przez 30 minut. Warzywa mają by al dente.

Na talerzu należy ułożyć suma, obok warzywa, rybę polać w 1/3 zimnym sosem i posypać pieprzem oraz koperkiem.

Zobacz również

Piłkarz Wisły powołany do kadry na Euro U-17! Dołączył do innego krakowianina

Piłkarz Wisły powołany do kadry na Euro U-17! Dołączył do innego krakowianina

Wiosenna biesiada przy kominie z Uniwersytetem Trzeciego Wieku w Radomsku. ZDJĘCIA

Wiosenna biesiada przy kominie z Uniwersytetem Trzeciego Wieku w Radomsku. ZDJĘCIA

Polecamy

Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

PILNE
Bunt polonistek i polonistów! Czara goryczy się przelała

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Ten napój jest zdrowszy niż oranżada. Poznaj przepis na smakowity kwas chlebowy

Jod na wypadek skażeń promieniotwórczych w Polsce. Takie dawki mamy przyjmować

Jod na wypadek skażeń promieniotwórczych w Polsce. Takie dawki mamy przyjmować