Nasza Loteria NaM - pasek na kartach artykułów
3 z 7
Przeglądaj galerię za pomocą strzałek na klawiaturze
Poprzednie
Następne
Przesuń zdjęcie palcem
KGW "Ziemi Kołczyńskiej" w Kołczynie...
fot. Anna Moyseowicz

Przepis z Muzeum Regionalnego w Świebodzinie wygrał "Bitwę Regionów"! Takie racuchy robiono 100 lat temu

KGW "Ziemi Kołczyńskiej" w Kołczynie

Pierogi ruskie czyli pierożki z nadzieniem z białego sera i ziemniaków, doprawione na ostro cebulą, pieprzem i solą. Ich sekret polega na proporcjach i składniach cienkim i elastycznym cieście. Świeże ręcznie lepione pierogi zostały wykonane z lokalnych produktów, jak ziemianki, cebula, ser, kapusta, grzyby. Wykonane z przesiewanej mąki od szefów kuchni, gotowane lub grillowane. Podawana jest też wersja ze szpinakiem, serem feta, czosnkiem i świeżą surówką .

Zobacz również

Tak polski piłkarz żyje w Los Angeles. Może pojechać na Euro z reprezentacją

Tak polski piłkarz żyje w Los Angeles. Może pojechać na Euro z reprezentacją

Rezydencja Korala od lat wzbudza zainteresowanie. Chyba każdy widział złote lwy

Rezydencja Korala od lat wzbudza zainteresowanie. Chyba każdy widział złote lwy

Polecamy

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Botwinka z ziemniakami. Z przepisu mojej mamy wychodzi idealna!

Nowe udogodnienia na lotnisku Modlin. Duży ukłon w stronę pasażerów

Nowe udogodnienia na lotnisku Modlin. Duży ukłon w stronę pasażerów

Nie możesz przytyć? Oto najlepsze sposoby, aby zdrowo przybrać na wadze

Nie możesz przytyć? Oto najlepsze sposoby, aby zdrowo przybrać na wadze